A Pécsi Balett táncművészei a víz alatt is megállják a helyüket

Legutóbbi víz alatti projektünknél új irányba kalandoztunk el. A közelmúltban leginkább sportolókról készült víz alatti fotókat szokhattatok meg tűlünk. Most azonban ettől eltávolodva, egy teljesen új jellegű sorozatot szerettünk volna megvalósítani, amelyben Ujvári Katalin és Molnár Zsolt, a Pécsi Balett táncművészei működtek közre, mint modellek. Kata az idén elnyerte az “Évad legjobb női táncművésze” elismerést. Zsolt szintén büszkélkedhet az elismeréssel férfi kategóriában, ő néhány évvel korábban kapta meg ezt a kitüntető díjat a Magyar Táncművészek Szövetségétől.

A projekt fő célja volt, hogy a balettre jellemző légiességet, kecsességet a víz alatt is visszaadjuk a készülő képeken. A fotózás előtt Katával és Zsolttal egyeztettük a megvalósítandó képekhez azokat a pózokat, amelyeket nekik a víz alatt fel kell venniük. A megvalósítás során Kata és Zsolt is javasolt a betervezett pózokon kívül olyan mozdulatokat, amelyek jól mutathatnak víz alat és voltak rögtönzött pózok is, amelyek kitűnően mutatták, hogy két profival állunk szemben. Kata és Zsolt nem csak a színpadon alkotnak egy párt, hanem a magánéletben is. Ez az összeszokottság és összhang elengedhetetlen volt ahhoz, hogy a képeken is a harmónia tükröződjön vissza.

A mostani is egy olyan projekt volt, amelyet a már jól bevált csapattal kiviteleztünk. Csapatunk számára nagy megtiszteltetés volt, hogy ezúttal egy olyan eredményes sminkessel dolgozhattunk, mint Makovics Dóra sminkmester, aki a fotózáshoz Kata vízálló sminkjét készítette el. Dóráról annyit mindenképpen tudni kell, hogy Düsseldorfban az idei sminkes Európa-bajnokságon ezüstérmes helyezést ért el.

Remek visszakapcsolás számunkra, hogy a Pécsi Balett az elkészült víz alatti sorozatból néhány képet a következő évad arculati fotójaként fog felhasználni, illetve a X. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó plakátjához is a sorozat egyik képét választották ki.

Azok számára, akik magáról a fotózás előkészületeiről, folyamatáról mozgóképes anyagot is látni szeretnének,  ajánlom figyelmükbe a Pécsi Kommunikációs Központ Kft. által, a projektről készült videóanyagot, amelyet itt tekinthettek meg rövidesen. A videóért ezúton is ezer köszönet.